'Race for the Cure' vraagt aandacht voor borstkanker (video)

01/10/12 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Op en rond de Antwerpse Scheldekaaien heeft een recordaantal lopers en wandelaars deelgenomen aan de vierde editie van 'Race for the Cure'.

'Race for the Cure' vraagt aandacht voor borstkanker (video)

4.887 mensen vroegen samen met organisator Think-Pink meer aandacht voor borstkanker. Ook VRT-nieuwsanker Martine Tanghe en gewezen Miss Belgie Tatiana Silva kwamen het initiatief steunen.

De ziekte treft in Vlaanderen nog steeds 1 op de 9 vrouwen, jaarlijks worden er 5.000 nieuwe gevallen ontdekt. 'Race for the Cure' is eveneens het startschot van de bekende 'Geef om Haar' campagne.

"De eerste editie waren er een duizendtal deelnemers en sindsdien hebben we een enorme groei gekend", zegt Think-Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. "Het weer zat ook enorm mee dit jaar."
Onder de deelnemers waren dit jaar opvallend veel vrouwen met een roze t-shirt, om aan te geven dat ze zelf aan borstkanker lijden of er ooit mee te kampen hadden. "Dat is volledig vrijblijvend, maar je ziet wel dat steeds meer lotgenotes herkenbaar willen zijn. Dat zorgt voor een geweldige steun", verklaart Vansevenant. Ook de groepen van deelnemende familieleden en vrienden die de (ex-)patiëntes willen steunen, worden volgens Think-Pink elk jaar omvangrijker.

'Race for the Cure' is een uit de Verenigde Staten overgewaaid concept dat intussen in ruim 140 steden over de hele wereld georganiseerd wordt. Deelnemers hebben de keuze tussen drie kilometer wandelen en zes kilometer lopen. "Maar het is geen wedstrijd. We zorgen er met de drie kilometer wandelen ook voor dat iedereen kan finishen, ook wiens behandeling bijvoorbeeld nog volop aan de gang is", aldus Vansevenant nog. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners