Nederland brengt magazine voor verslaafden op de markt

03/05/12 om 11:53 - Bijgewerkt om 11:53

Nederland lijkt stilaan genoeg te krijgen van haar eigen gedoogbeleid. Niet alleen werd een wietpas ingevoerd. Verslaafden in herstel hebben nu ook hun eigen magazine dat hen moet weghouden van de drugs.

Lef, zo heet een nieuw publieksmagazine voor verslaafden in de herstelfase, familieleden, naasten en hulpverleners. Dit unieke tijdschrift wordt gemaakt door ervaringsdeskundigen en professionals. De artikels zijn zeer toegankelijk en het geheel is mooi geïllustreerd.

In haar eerste voorwoord schrijft hoofdredacteur Jolande Bastiaans dat de veranderende maatschappelijke visie op verslaving, de sterk verbeterde inzichten en de vooruitgang in het wetenschappelijk onderzoek het stigma rond verslaving stilaan doen afbrokkelen.

Lef Magazine stelt zich tot doel het taboe verder te doorbreken door openheid te creëren. En discussie. Zes keer per jaar brengt het blad nieuwe wetenschappelijke inzichten en interviews met experts. En verhalen van mensen in herstel. Over hoe zij uit de put klommen en vechten tegen de zucht.

Bodytalk beveelt Lef warm aan aan iedereen die van ver of dichtbij met verslaving te maken heeft. Het magazine biedt herkenning, troost en informatie. Het is verkrijgbaar in de grotere Vlaamse krantenwinkels. Abonneren kan online.

Marleen Finoulst, Bodytalk

Lees meer over:

Onze partners