Nazomer zorgt voor keelpijn

27/09/11 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

De nazomer waar we momenteel volop van genieten, heeft voor sommigen een vervelende bijwerking: keelpijn.

Nazomer zorgt voor keelpijn

© Belga

De gretigheid waarmee we overdag in hemdsmouwen rondlopen, maakt dat we in de avondkou te licht gekleed zijn. Keelpijn en een algemeen gevoel van malaise komen redelijk veel voor, wat dokters zorgen baart: "Want we beginnen idealiter binnenkort met de griepprik, maar dan ben je beter niet ziek", aldus enkele dokters dinsdag in Het Laatste Nieuws.

De nazomer heeft ook een keerzijde: "Toch voor mensen die zich te licht kleden. Overdag is dat geen probleem, een zomerjurk of short, maar 's avonds merk je dat de herfst wel degelijk begonnen is. Mensen zitten te rillen op de terrasjes. Nu word je van koude op zich niet ziek, maar door je kil en ongemakkelijk te voelen, raakt het lichaam in een soort stresstoestand, waardoor sluimerende ziekteverwekkers makkelijker kunnen toeslaan", aldus huisarts Rufij Bake.

Die infecties komen ongelegen, want begin tot half oktober zouden de eerste griepvaccinaties van start moeten gaan. "Maar wanneer mensen al wat onder de voet zijn, vaccineer je beter niet", zegt dokter Arij. "Want het zijn die mensen die later komen vertellen: 'Amai, ik liet me inenten tegen de griep, en ik ben nog nooit zo ziek geweest! '" (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners