Lasagnes met paardenvlees ook in België verkocht

13/02/13 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

De diepgevroren lasagnes bolognaise van het merk Picard die in België werden verkocht, bevatten paardenvlees.

Lasagnes met paardenvlees ook in België verkocht

© Reuters

Uit analyses, die Picard zelf had aangevraagd, bleek dat er paardenvlees zat in twee loten van lasagnes bolognaise "formule express". Normaal moesten die loten rundvlees bevatten.

Eenheden van deze loten, die al op woensdag 6 februari uit de rekken waren gehaald, werden ook verkocht in Belgische winkels.
"Er is geen enkel verschil", zei een woordvoerder van Picard. "De producten in Rijsel zijn dezelfde als die we bijvoorbeeld in Waterloo verkochten. We hebben de producten nu overal uit de rekken gehaald sinds vorige woensdag, zowel in België als in Frankrijk."

Geen risico voor de gezondheid

Volgens de woordvoerder levert de consumptie van de producten overigens geen gezondheidsprobleem op.

Picard bracht twee producten op de markt die rundvlees bevatten en die verwerkt werden door de Franse firma Comigel. Naast de lasagnes bolognaise "formule express" gaat het om chili con carne. Dat product is ook uit de handel genomen, zowel in Frankrijk als in België sinds dinsdag.

Ondertussen wordt ook Zwitserland geteisterd door het paardenvleesschandaal. Uit laboratoriumtests is gebleken dat de producten van Verdi Bolognese die verdeeld worden door het Zwitserse Coop paardenvlees bevatten. Ook in Duitsland is lasagne met paardenvlees opgedoken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners