Kankertelefoon bestaat 30 jaar en verandert van naam

27/02/14 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

De Vlaamse Kankertelefoon, de hulplijn van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK), verandert ter gelegenheid van zijn 30ste verjaardag van naam. Voortaan kunnen kankerpatiënten en hun naasten met hun vragen terecht bij de Kankerlijn.

Kankertelefoon bestaat 30 jaar en verandert van naam

© Thinkstock

Om de drempel tot bellen te verlagen, krijgt de Kankerlijn vanaf vrijdag ook een nieuw gratis nummer.

In de 30 jaar die de Kankertelefoon bestaat, kreeg het meer dan 53.000 oproepen. In 2013 werden 2.904 telefoons en e-mails beantwoord. "Steeds vaker vinden mensen de Kankerlijn via de digitale weg", zegt Chris Heremans, verantwoordelijke van de Psychosociale Diensten bij de VLK. "In 2013 waren er voor het eerst meer contacten via het webformulier en e-mail."

Bij de kankerlijn kunnen kankerpatiënten en hun naasten terecht met hun problemen. "De Kankerlijn biedt echter niet enkel een luisterend oor. Ze geeft daarnaast ook het antwoord op vragen die patiënten en hun naasten zich stellen", zegt Heremans. "Dat kan gaan van bijvoorbeeld informatie over nevenwerkingen van de behandeling en mogelijkheden die de VLK voor hen kan bieden zoals financiële steun, tot het doorverwijzen naar een thuiszorgdienst, lotgenotengroep of kankerspecialist.". (Belga/TE)

Vanaf vrijdag kunnen mensen terecht op het nieuwe gratis nummer 0800 35 445. Wie wil kan ook contact opnemen via het formulier op www.kankerlijn.be of via e-mail (kankerlijn@tegenkanker.be).

Lees meer over:

Onze partners