Kankerpatiënt terminaal verklaard in Nederland, genezen in België

10/07/14 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:54

Een Nederlandse kankerpatiënt die door artsen in zijn eigen land was opgegeven, onderging een behandeling in België en werd vijf maanden later kankervrij verklaard.

Kankerpatiënt terminaal verklaard in Nederland, genezen in België

Medisch onderzoek © Istock

Een kankerpatiënt uit Nederland die door artsen in eigen land was opgegeven, heeft zijn leven te danken aan het Universitair Ziekenhuis van Gent. Daar onderging 62-jarige Nol Van Bekhoven een ingreep aan zijn slokdarm en lever. Vijf maanden later is hij kankervrij verklaard. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens Nederlandse dokters had hij nog maar tien maanden te leven. De delicate operatie die hij onderging, was nooit eerder uitgevoerd in Nederland of België. Maar in Gent schatten ze de kans op succes toch groot genoeg in en dus haalden ze bij Nol een tumor in de slokdarm en uitzaaiingen in de lever weg.

In Nederland zorgt zijn genezing voor veel commotie. Ziekenhuizen liggen er al langer onder vuur omdat ze patiënten te snel opgeven. In het UZ Gent voelen ze de gevolgen daarvan: er kloppen steeds meer Nederlanders aan. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners