Kan jij helpen in noodsituaties? Doe hier de test

08/09/16 om 13:18 - Bijgewerkt om 15:19

Het nieuwe schooljaar voor kinderen is begonnen. Maar Rode Kruis-Vlaanderen vindt dat ook volwassenen best eens terug naar de schoolbanken trekken voor nieuwe lessen 'Eerste Hulp'. Weet jij wat te doen bij een ongeval? Doe hier de test.

Kan jij helpen in noodsituaties? Doe hier de test

© /

Om de vijf jaar worden alle eerstehulpopleidingen van Rode Kruis Vlaanderen geüpdatet op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook het handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen' kreeg een wetenschappelijk onderbouwde facelift. 'Noem 'Help!' gerust het Kookboek van de Boerinnenbond maar dan voor huis- tuin en keukenaccidentjes. Iedereen zou het in huis moeten hebben', aldus Rode Kruis Vlaanderen.

Enkele voorbeelden van nieuwe inzichten rond eerste hulp: kwallenbeten kan je best verzorgen met zout water en daarna met heet water, een afgebroken tand bewaar je best in melk en sokken van polyester geven minder kans op blaren.

Misschien kan jij ook weleens een opfrissing van de leerstof gebruiken. Hoe meer mensen immers een cursus volgen, hoe meer mensen geholpen kunnen worden en hoe 'zelfredzamer' onze maatschappij wordt. Voor het komende jaar mikt Rode Kruis-Vlaanderen op 40.000 cursisten.

Kan jij helpen in noodsituaties? Doe hier de test

(TE)

Onze partners