In beeld: ebola, 2 jaar later

08/08/16 om 13:20 - Bijgewerkt om 14:18

Twee jaar geleden, op 8 augustus 2014, riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ebola-epidemie in het westen van Afrika uit tot een internationale noodtoestand. Ondanks de vele wereldwijde inspanningen raakten 28.600 mensen met het virus besmet en stierven meer dan 11.300 mannen, vrouwen en kinderen.

Na twee jaar is de grootste en dodelijkste ebola-uitbraak eindelijk voorbij. Maar is het dagelijkse leven ook weer zoals vroeger in Sierra Leone, Guinee en Liberia? Op het eerste gezicht wel, maar de epidemie, die af en toe nog eens opflakkert, heeft de zwakke gezondheidssystemen aan diggelen geslagen, scholen doen sluiten, boeren doen verhuizen en bedrijven doen failliet gaan.

De Franse fotograaf Vincent Tremeau, die met Plan International naar de getroffen gebieden trok, toont met zijn foto's de nieuwe uitdagingen waarmee de overlevenden vandaag nog steeds geconfronteerd worden: discriminatie, depressie, problemen op school,... Maar de beelden tonen ook de hoop en energie om de draad weer op te nemen en een normaal leven te leiden.

Onze partners