Hogeschool-Universiteit Brussel lanceert internationale bachelor Verpleegkunde

20/03/14 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten zich inschrijven voor een internationale bachelor Verpleegkunde aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB).

Hogeschool-Universiteit Brussel lanceert internationale bachelor Verpleegkunde

© ThinkStock

Studenten kunnen zich vanaf volgend academiejaar inschrijven voor een internationale variant van de bachelor Verpleegkunde aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). De nieuwe opleiding is meertalig en verplicht een stage in het buitenland.

De internationale opleiding verpleegkunde is net als een gewone bacheloropleiding opgebouwd uit drie jaar van telkens zestig studiepunten. Verschil is dat de studenten in het eerste jaar de helft van de vakken in het Nederlands volgen en de andere helft in het Frans. Daarvoor werkt de HUB samen met de Haute Ecole Galilée, op wandelafstand van de onderwijsinstelling.

Vanaf het tweede jaar kunnen studenten ook een aantal vakken in het Engels volgen. Ze kunnen dan ook deelnemen aan een internationaal project of ze kunnen een korte stage lopen buiten de landsgrenzen.

Grote vraag naar meertalige zorgprofessionals

In het derde jaar is zo'n buitenlandse werkveldervaring verplicht. "Studenten die kiezen voor de internationale variant van onze verpleegkundeopleiding oefenen in goed uitgeruste skills-labs en lopen stage in ziekenhuizen met een focus op de context van Brussel, waar een nood blijft aan meertalige professionals", zegt Candice De Windt, directeur van het studiegebied Gezondheidszorg aan HUB en KAHO Sint-Lieven.

"Hoewel het tekort aan verpleegkundigen in Brussel onlangs is verminderd door een instroom van buitenlandse verpleegkundigen uit Roemenië, Portugal en Libanon, blijft er een grote vraag naar meertalige zorgprofessionals. Ook internationaal is er een grote vraag naar verpleegkundigen met talenkennis én internationale ervaring die in staat zijn om te gaan met diversiteit." (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners