GSM niet negatief voor kinderen

19/10/11 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:58

De Nederlandse Gezondheidsraad stelt dat er geen bewijs is voor negatieve effecten van mobiel telefoongebruik op kinderen. Het rapport werd vandaag gepubliceerd.

Er is geen bewijs gevonden dat blootstelling aan elektromagnetische velden van mobiele telefoons, antennes voor mobiele telefonie of Wifi-voorzieningen nadelige effecten heeft op de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Dat stelt de Gezondheidsraad op basis van een analyse van het beschikbare wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

De conclusie sluit aan bij eerdere publicaties van de Gezondheidsraad. De Commissie Elektromagnetische velden van de raad volgt de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet en rapporteert hierover regelmatig. Veel mensen maken zich zorgen over mogelijke gezondheidseffecten van mobiele telefoons, vooral op kinderen. De afgelopen jaren is nieuw onderzoek gedaan naar blootstelling van kinderen aan elektromagnetische velden en de effecten op de hersenontwikkeling. De kennis die nu be­schik­baar is geeft geen aanleiding tot verontrusting. Maar omdat er nog steeds relatief weinig over dit onderwerp bekend is, vindt de Gezondheidsraad meer onderzoek dan ook nodig, vooral naar effecten op jonge kinderen en naar lange-termijn.

Het boeiende rapport geeft ook heel wat achtergrondinformatie. Je kunt het gratis downloaden via de website van de Gezondheidsraad.

Jan Etienne, Bodytalk

Lees meer over:

Onze partners