Griepepidemie is in aantocht

21/12/12 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

De griep is in opmars in ons land. Volgens viroloog Marc Van Ranst is er echter momenteel nog geen sprake van een epidemie.

Griepepidemie is in aantocht

© ThinkStock

De griep is duidelijk in opmars in ons land. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is er echter op dit moment nog geen sprake van een griepepidemie.

Huisartsen zien steeds meer patiënten met griepsymptomen over de vloer komen. Toch is er van een echte griepepidemie nog geen sprake, zegt viroloog Marc Van Ranst aan Knack.be.

"We zitten nu in het prille begin van een epidemie. We zien het aantal patiënten wel week na week stijgen, maar de cijfers zijn toch nog altijd zeer laag."

Van Ranst voorspelt zelfs dat het aantal patiënten tijdens de kerstvakantie kan terugvallen. "Mensen gaan met Kerst en Nieuwjaar wel langs bij familie en vrienden, maar kinderen blijven weg uit de scholen, die toch de motor van zo'n epidemie zijn."

Van Ranst verwacht dat de griepepidemie zal pieken in januari. "Maar daar hebben mensen die de griep nu al krijgen, natuurlijk geen boodschap aan," aldus nog de viroloog.

Lees meer over:

Onze partners