Griepepidemie breidt nog verder uit

13/02/13 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

Voor de zesde week in dit griepseizoen blijft de epidemie aanhouden en bereikt het aantal griepgevallen de drempel van zeer hoge intensiteit.

Griepepidemie breidt nog verder uit

Het aantal mensen dat met griep op consultatie ging bij de dokter, is in de week van 4 tot 10 februari nog verder toegenomen. Ongeveer 1.083 op 100.000 Belgen raadpleegden hun dokter met griepachtige toestanden, zo blijkt uit het wekelijkse griepbulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) .Vorige week al bereikte de piek een recordhoogte voor de laatste zes jaar.

Voor de zesde week in dit griepseizoen blijft de epidemie aanhouden. "De ernst van de infecties blijft matig, maar het virus lijkt zich makkelijk te verspreiden onder de bevolking, en een aanzienlijk deel van de bevolking is besmet", aldus het WIV.

Geen verhoogde sterftegraad

Momenteel circuleren vooral twee types van het influenzavirus: het B-virus en het virus A(H1N1)09pdm. Het virus A(H3N2) komt minder vaak voor.

Het aantal consultaties stijgt in alle leeftijdsgroepen, behalve bij 65-plussers. "De tendens van de voorbije weken zet zich verder: in alle leeftijdscategorieën neemt het aantal zieken toe, vooral bij de volwassenen", meldt het WIV.

Volgens het WIV werd er tot eind januari nog geen verhoogde sterftegraad vastgesteld die toe te schrijven is aan de winterse omstandigheden.

Ook in onze buurlanden blijft het aantal griepgevallen verder stijgen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners