Gratis advies bij chiropractors tijdens 'Week van de Rugpijn'

02/05/13 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

Van 13 tot en met 19 mei vindt in België de tweede editie van de "Week van de rugpijn" plaats. Tijdens die week zullen chiropractors informatie en vrijblijvend kosteloos advies verstrekken over de behandeling van nek- en rugpijn. De behandeling zelf is niet gratis.

Gratis advies bij chiropractors tijdens 'Week van de Rugpijn'

© Thinkstock

Van 13 tot en met 19 mei vindt in België de tweede editie van de "Week van de rugpijn" plaats. Tijdens die week zullen chiropractors informatie en vrijblijvend kosteloos advies verstrekken over de behandeling van nek- en rugpijn.

"Chiropractors geven vrijblijvend kosteloos advies in hun praktijk, maar de behandeling zelf is niet gratis", verduidelijkt Bart Vandendries, woordvoerder van de Belgische Vereniging van Chiropractors (BVC). Volgens Vandendries is de "Week van de rugpijn" een belangrijk initiatief in de huidige context van de regularisatie van het chiropraxieberoep. "Het geeft ons de mogelijkheid om niet alleen het brede publiek maar ook professionele zorgverstrekkers in ons land het nut van chiropraxie in de behandeling van nek- en rugklachten toe te lichten door hen op onze werkplek uit te nodigen en te ontvangen."

Misvattingen

Volgens de BVC bestaan over chiropraxie in België nog steeds een aantal vooroordelen en misvattingen. Daarom willen de leden van de BVC meer initiatieven nemen om hun beroep bij het grote publiek bekend te maken.

Ook de vernieuwde website zal tijdens deze week in de kijker worden geplaatst. "In het kader van de komende regularisatie is het nu meer dan ooit zaak om open en transparant te communiceren. Wat wij willen beklemtonen, is dat chiropraxie helemaal klaar is om als onafhankelijke discipline in de Belgische gezondheidszorg te worden geïntegreerd. (Belga/INM)

Onze partners