Gezocht: Hartridders

29/01/13 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

De Cardiologische Liga is op zoek naar mensen die een hartstilstand overleefden.

Gezocht: Hartridders

De Belgische Cardiologische Liga organiseert op donderdag 14 maart de eerste editie van het evenement "Hartridders" in Brussel. Daarin komen de getuigenissen aan bod van mensen die een hartstilstand overleefd hebben of mensen die het leven hebben gered van iemand die een hartstilstand had gekregen.

De Cardiologische Liga lanceert daarom een oproep voor mensen die een hartstilstand hebben overleefd of een levensreddende handeling hebben durven doen, zoals een oproep naar 112, een hartmassage of het gebruik van een defribillator, om hun getuigenis met hen te delen in het kader van "Hartridders".

Van levensbelang
Met dit project wil de Liga bewijzen dat actie van levensbelang is. De actie wil ook het grote publiek bewust maken dat ze actie moet ondernemen in geval van een hartstilstand.

De Liga nodigt iedereen die een getuigenis opstuurt uit om deel te nemen aan het evenement. Zij krijgen die avond ook een prijs uit handen van Eddy Merckx, als erkenning van hun gedrag en om hen te feliciteren dat ze durfden ingrijpen en om mensen aan te sporen om te durven redden. (Belga/TE)

De Liga vraagt getuigenissen op te sturen via www.durf-redden.be , of via de post (Elyzeese-Veldenstraat, 43,1050 Brussel). Telefonisch kan het via 02/649.85.37 of via e-mail op info@liguecardioliga.be .

Onze partners