Dutje op het werk is aan een opmars bezig

10/02/16 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:55

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft steeds meer interesse voor de powernap. Er zijn verschillende bedrijven die een powernapruimte ingericht hebben of hun werknemers via workshops leren over het middagdutje, zo schrijft De Volkskrant.

Dutje op het werk is aan een opmars bezig

© iStock

Microsoft heeft op zijn kantoor in Schiphol een powernapcapsule neergezet, bij kunststoffenfabrikant Sabic kan er tijdens de nachtdiensten gepowernapt worden. Bij Nederlandse bedrijven is er duidelijk steeds meer aandacht voor de powernap.

Volgens een studie van de universiteit van Sorbonne, zou een powernap kunnen helpen tegen de schade van een korte nachtrust.

'Powernap is trendy en klinkt goed', zegt Gerard Kerkhof, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en expert op het gebied van slaap aan De Volkskrant. 'Het is een quick fix: je hebt een probleem en daar wil je vanaf zonder er tijd aan te verliezen.' Maar een korte middagslaap geeft wel degelijk verkwikking, geeft hij toe. Ook al duurt dat goede gevoel 'maar' twee uur.

De slaapexpert benadrukt dat pauze nemen op het werk, erg belangrijk is. 'Uit het raam kijken of wat gaan wandelen, alsof je even op vakantie bent', aldus Kerkhof. Maar een powernap is ook zeker niet slecht. (NSK)

Onze partners