Draagt industrieel voedsel bij tot kanker?

15/02/18 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:50

Volgens een groot Frans onderzoek loopt een toename van 10% in industriële voeding in onze eetgewoonten parallel met een toename van ongeveer 10% van kanker in het algemeen en borstkanker meer specifiek. Daaruit mogen we echter niet afleiden dat industriële voeding kanker veroorzaakt. Dat is iets te kort door de bocht.

Mensen maken zich al langer ongerust over het mogelijke effect van industriële voeding op de gezondheid. Het onderzoek van het verband tussen beide is echter een onmogelijk ingewikkelde klus. Elke mens verschilt lichtjes van de andere, onze voedingspatronen verschillen van elkaar, de wijze waarop onze van elkaar verschillende lichamen voedingsstoffen opnemen varieert ook telkens weer, net als de omstandigheden waarin we leven. Eindeloos complex, is deze materie. Een Franse ploeg heeft een verdienstelijke poging ondernomen. Hun resultaten werden gepubliceerd in de British Medical Journal.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners