Dit doet een alcoholverslaving met uw gezicht

28/10/14 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:15

Overmatig alcoholgebruik is niet alleen nefast voor de lever en het hart, ook uw uiterlijk ondervindt drastische gevolgen. Het Amerikaanse bedrijf Rehabs ontwikkelde een online-tool waarmee u eenvoudigweg ontdekt hoe u er binnen enkele jaren zal uitzien, indien u veelvuldig alcohol drinkt.

Dit doet een alcoholverslaving met uw gezicht

Alcoholverslaving © Istock

Hoewel alcohol stevig is ingeburgerd en een heleboel mensen wel eens een glaasje te veel drinkt, zijn er maar weinigen die stilstaan bij de verregaande gevolgen van overmatig drinken. Het Amerikaanse bedrijf Rehabs wilde daar verandering in brengen door vooral de gevolgen voor uw uiterlijk in kaart te brengen. Dat schrijft de Britse krant The Daily Mail.

Met de online-toepassing Your face as an alcoholic kunnen gebruikers nagaan welke effecten alcohol op lange termijn hebben. Nadat u simpelweg een foto oplaadt, ziet u vervolgens hoe u er na verschillende jaren zult uitzien indien u te veel drinkt.

IJdelheid

'We willen echt choqueren', klinkt het bij Rehabs. 'Daarom spelen we in op de ijdelheid van mensen en tonen we hoe lelijk u kan worden door te veel alcohol te drinken.' De gevolgen zijn dan ook confronterend. Voorbeeldfoto's op de website tonen hoe iemand rode vlekken en gebroken haarvaatjes krijgt. 'We hopen dat mensen zo bewuster zullen omgaan met alcohol en hun gedrag indien nodig zullen bijschaven.' (AVE)

Lees meer over:

Onze partners