Dendermonde start geheugenkliniek

04/10/11 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Geheugenrevalidatie moet mensen met beginnende dementie toelaten zo lang mogelijk thuis of bij een naaste thuis te leven.

Dendermonde start geheugenkliniek

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius in Dendermonde startte onlangs een programma voor geheugenrevalidatie. De geheugenkliniek is nu formeel erkend door het RIZIV. Daarmee telt ons land voortaan 11 geheugenklinieken.

Geheugenrevalidatie moet mensen met beginnende dementie toelaten zo lang mogelijk thuis of bij een naaste thuis te leven, met de hoogste graad van zelfredzaamheid en met het beste levenscomfort voor henzelf en hun omgeving.

De focus ligt op revalidatie van de cliënt en ondersteuning van de mantelzorger. Dit gebeurt gedurende 12 maanden door een team van psychologen, ergotherapeuten, sociaal verpleegkundigen, een neuroloog en een geriater.

"De geheugenrevalidatie vormt een welkom verlengstuk aan de reeds bestaande geheugenraadpleging, die zich op diagnosestelling richt", zegt dr. Erwig Van Buggenhout, neuroloog en medisch coördinator van de geheugenkliniek.

Hugo Casteleyn, gedelegeerd bestuurder van AZ Sint Blasius: "De erkenning van de geheugenrevalidatie is een formele bevestiging van de expertise, de kwaliteit van de zorg en benadering van ons geheugenteam. Het samen zoeken naar geschikte revalidatie door verschillende disciplines leidt tot een absolute meerwaarde voor de bevolking."

Marleen Finoulst, Bodytalk

Lees meer over:

Onze partners