'De Grote Griep Meting'. Doe mee

16/11/11 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:40

De Grote Griep Meting is een project dat de verspreiding van griep in kaart wil brengen. Daarvoor zoekt het vrijwilligers die tijdens het koude seizoen wekelijks enkele vragen willen beantwoorden.

De deelnemers ontvangen na hun inschrijving wekelijks een e-mail met rechtstreekse link naar een persoonlijke pagina waarop enkele vragen staan naar de gezondheidstoestand (snotterigheid, temperatuur, pijn, enz.).

Hoe dicht zit de griep? Oorspronkelijk was de griepmeting een zuiver Nederlands-Vlaams project. Vorig jaar namen er maar liefst 28.000 Vlamingen en Nederlanders aan deel (en enkele Walen).

Dit jaar, tijdens de negende editie, nemen ook Portugal, Italië, Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk deel. Franstalig België volgt zeer binnenkort.

De resultaten van alle antwoorden worden onmiddellijk in beeld gebracht op verschillende kaarten waardoor je in één oogopslag te zien krijgt of en waar de griep in al deze landen zoal woedt.

Neem deel Het invullen van de wekelijkse vragenlijst duurt nauwelijks een minuutje. En je krijgt er een mooi overzicht bij van de verkoudheden die je in de loop van het koude seizoen doorgemaakt hebt.

Via de webpagina blijf je ook uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen in verband met de griep.

Inschrijven kan via de site van de grote griepmeting.

De griepmeting wordt in ons land onder meer gepromoot door griepcommissaris Marc Van Ranst, viroloog van de KU Leuven.

Jan Etienne, Bodytalk

Lees meer over:

Onze partners