De 5 beste apps voor uw gezondheid

12/06/14 om 16:07 - Bijgewerkt om 16:07

Bron: Knack

Met de nieuwe smartphones van Samsung en Apple worden gezondheidsapps nog performanter. Welke zijn het downloaden waard?

De 5 beste apps voor uw gezondheid

Gezondheidsapps © Istock

Met de nieuwe smartphones van Samsung en Apple worden gezondheidsapps nog performanter. Welke zijn het downloaden waard? De tips van Koen Kas (UGent), auteur van Nooit meer ziek (Van Halewyck).

1. Optimize Me

Een gezondheidscoach-app: een geprogrammeerd robotje registreert uw dagelijkse activiteiten en geeft op basis daarvan aan of u bijvoorbeeld niet beter meer water zou drinken of meer slaap zou kunnen gebruiken.

2. Cardiograph

Meet uw hartslag wanneer u uw vinger op de ingebouwde camera van uw smartphone houdt. Erg handig als u aan het sporten bent, onder stress staat of een hartgerelateerde aandoening heeft.

3. Zombies Run

Alternatieve app voor wie niet graag loopt, maar wel graag een spelletje speelt. Via uw hoofdtelefoon geeft de app aanwijzingen via de gps van uw toestel, waardoor het op uw kaartje lijkt alsof er zombies achter u aanzitten. Lopen voelt niet langer aan als een work-out.

4. EyeXam Pro

Door deze app hoeft u niet langs bij de oogarts. De app laat toe de kwaliteit van uw ogen te controleren, uw zicht te testen en bijvoorbeeld ook kleurenblindheid op te sporen.

5. BioAid

Tovert uw smartphone om in een hoorapparaat: de app versterkt geluiden naar de hoofdtelefoon en wordt zo een communicatie-instrument. Ideaal voor slechthorenden.

Lees meer over:

Onze partners