Britten zitten een jaar van hun leven met een kater

09/09/14 om 18:39 - Bijgewerkt om 18:39

De Britten zitten gemiddeld een jaar van hun leven met onvermijdelijke hoofdpijn en misselijkheid vanwege een nachtje doorzakken, zo heeft volgens de krant The Independent de Macmillan Cancer Support berekend.

Britten zitten een jaar van hun leven met een kater

© iStock

In het noorden van Groot-Brittannië wonende mensen zitten meer met een kater opgescheept dan die in het zuiden. In het noorden ervaart 22 procent vier keer per maand het "the day after the night before"-fenomeen, in het zuiden is dat 15 procent. Vrouwen vechten negen uur met een kater, mannen zeven uur.

Macmillan volgde tweeduizend Britten en stelde vast dat één op veertien meer dan 3.000 katers in zijn hele levensloop meemaakt. Eén op dertien vertelde een eerste afspraakje te hebben gemist vanwege te diep in het glas te hebben gekeken, één op tien liep een sollicitatiegesprek mis.

"Dit onderzoek toont aan dat katers tijdsverspilling zijn en mensen van alles doen mislopen, van een romance tot hun droomjob", zo citeerde de kwaliteitskrant Hannah Redmond van de marketingdienst van Mcmillan Cancer Support. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners