Binnenkort geen naald meer nodig om bloed te trekken?

11/12/15 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:57

Google heeft net een patent ingediend voor een nieuwe methode om bloed af te nemen. De internetgigant bereidt een naaldloze bloedafname voor.

Binnenkort geen naald meer nodig om bloed te trekken?

© iStockphoto

Het Google X laboratorium, dat gespecialiseerd is in futuristische projecten, heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe methode om bloed via zuiging af te nemen. Dat schrijft de krant Le Soir. De internetgigant bereidt een naaldloze bloedafname voor. De werkwijze bestaat erin een kleine hoeveelheid bloed op te zuigen door zeer lichtjes in de huid te prikken dankzij een klein vakje dat onder druk staat.

De nieuwe methode kan veel mensen, zoals diabetespatiënten, helpen om die dagelijkse ingreep pijnloos uit te voeren. Het kan ook positief zijn voor patiënten die bang zijn van naalden. Google X wil ook een smartwatch aanbieden waarmee de patiënt de verzamelde gegevens kan analyseren. Toch zal voor een globalere balans nog altijd een traditionele bloedprik nodig zijn.

Dat nieuwe patent past in het kader van de stijgende interesse voor alles wat met gezondheid te maken heeft. Zo heeft Google al een patent ingediend voor contactlezen die de bloedsuikerspiegel controleren en capsules die kankercellen detecteren.

E.D

Lees meer over:

Onze partners