5 eenvoudige tips voor een fantastisch 2014

31/12/13 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

Berg uw goede voornemens voor 2014 maar op - de kans dat u ze volhoudt is eerder klein - en probeer deze beproefde methode voor misschien wel het beste jaar ooit.

5 eenvoudige tips voor een fantastisch 2014

© Thinkstock

'Goede voornemens zijn gedoemd om te mislukken', zegt Mitch Horowitz, auteur van het boek 'One Simple Idea: How Positive Thinking Reshaped Modern Life'. In plaats daarvan geeft hij ons 5 eenvoudige stappen die van 2014 ongetwijfeld een betekenisvol jaar in uw leven zullen maken. Succes!

1. Wees wat aardiger

Op het einde van zijn leven werd de Engels-Amerikaanse schrijver Aldous Huxley gevraagd naar wat hij de beste methode voor innerlijke ontwikkeling vond. 'Probeer gewoon wat aardiger te zijn', antwoordde Huxley. Een raad die men best niet in de wind slaat. Ook Christus, Boeddha en de Talmoed beschrijven vriendelijkheid als een revolutionaire daad.

2. Wees eerlijk over uw persoonlijke doelstellingen

We herhalen voortdurend wat we geloven over onszelf (bv: 'Ik hou van mijn job'), maar zelden doen we dat met een kritische blik. Maak een lijst - desnoods elke dag - van wat u echt in het leven wilt en bekijk het lijstje regelmatig tot u het gevoel hebt dat u ontegensprekelijk eerlijk over uw wensen bent. Als u echt weet wat u wilt, kan dit wel eens tot verrassingen leiden.

3. Vergeef! Zelfs gemene mensen

Nelson Mandela bracht niet alleen rechtvaardigheid in Zuid-Afrika, maar nog meer introduceerde hij de boodschap van verfiffenis en verzoening. Start het nieuwe jaar dus met iedereen te vergeven. Ja, ook zij die u hebben gekwetst. Als u daarin slaagt - en dat kan zelfs een leven lang herhaaldelijke pogingen duren - zal u een nieuw gevoel van innerlijke rust beginnen te ervaren.

4. Wees elke dag dankbaar

Joni Mitchell zong het al: 'Don't it always seem to go that you don't know what you've got till it's gone'. We gaan inderdaad elke dag voorbij aan waardevolle zaken. Nadat de acteur Christopher Reeve na zijn ongeval verlamd raakte, zei hij: 'Men beseft niet wat het betekent om te kunnen rechtstaan uit een stoel en te vertrekken.' Som daarom elke morgen drie dingen op waarvoor u dankbaar bent.

5. Wees beschaafd

In deze tijden van verzuring en 'wereldwijde afkoeling', nemen cynisme en hardheid de bovenhand in onze communicatie. Reality televisie, politieke debatten grossieren in roddel en vernedering. Wees radicaal en geef u over aan beschaafdheid in al uw communicatie. Stel elke tekst, e-mail of tweet op alsof die gericht zou zijn aan iemand die u liefhebt. En aanschouw de gevolgen!

Bron: Time Magazine

Lees meer over:

Onze partners