3 handige apps die helpen bij het tandenpoetsen

03/02/14 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Gemiddeld poetsen we onze tanden te kort en onzorgvuldig. Om dit poetsgedrag te verbeteren, zet de Beroepsvereniging Tandartsen enkele handige apps op een rijtje, zodat de smartphone een hulpmiddeltje wordt tijdens het poetsen.

3 handige apps die helpen bij het tandenpoetsen

Kind poetst tanden © Thinkstock

Voor een goede mondhygiëne bevelen tandartsen een poetsduur van twee minuten aan. Helaas duurt de gemiddelde poetsbeurt slecht 46 seconden. Bovendien poetst niet iedereen correct. Om u op weg te helpen om juist te poetsen, zet de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen enkele apps op een rijtje.

1. Voor een goede mondgezondheid: GezondeMond

De GezondeMond-app is een handig hulpmiddel bij de dagelijkse mondhygiëne. In de applicatie staan praktische instructies voor elektrisch en handmatig poetsen, het reinigen tussen de tanden, het gebruik van mondspoelmiddelen en de juiste voedingsgewoonten.

(Verkrijgbaar voor iOS en Android)

2. Voor de juiste duur: Brush DJ

Onderzoek heeft aangetoond dat een bepaald soort muziek het poetsen stimuleert. Nummers met acht maten, gevolgd door twee sets van vier maten komen overeen met de poetsbewegingen die noodzakelijk zijn voor een goede reiniging. De Brush DJ-app speelt twee minuten lang een willekeurig nummer uit de eigen muzieklijst af, zodat het heel duidelijk wordt hoe lang de poetsbeurt precies moet duren. En geef toe: dit is veel leuker dan een gewone timer.

(Verkrijgbaar voor iOS en Android)

3. Voor de kinderen : Tiny Dentist

Kinderen beschouwen tandenpoetsen als een vervelende klus, het is belangrijk dat ze inzien dat poetsen ook leuk kan zijn. Met de Tiny Dentist-app is het kind zelf tandarts. Hij kan patiënten zelf behandelen en krijgt klusjes voorgeschoteld zoals het verwijderen van tandsteen en het vullen van gaatjes.

(Verkrijgbaar voor iOS)

(AVE)

Lees meer over:

Onze partners