10 opmerkelijke feiten die u nog niet wist over vrouwen en seks

© Thinkstock
Trui Engels
Trui Engels Journalist Knack

Pabo, de winkelketen met erotische artikelen, herpositioneert zich en gaat zich meer op een vrouwelijk publiek richten. Maar wat weten we eigenlijk over vrouwen en seks?

De Amerikaanse seksuologen William Masters en Virginia Johnson schokten in de jaren 60 de wereld met hun visie op het vrouwelijk orgasme. Zo ontdekten ze dat een vrouw meerdere orgasmen na elkaar kan hebben, dat haar orgasmen erg kunnen verschillen in intensiteit en dat een zuiver vaginaal orgasme neurologisch niet kan.

Sindsdien staat het onderzoek naar de vrouwelijke seksualiteit niet stil. Dit is wat we hebben bijgeleerd over vrouwen en seks.

1. Vrouwen kunnen nog tot 8 dagen na het vrijen zwanger worden

Uit studies blijkt dat sommige zaadcellen 5 tot 8 dagen na de seksuele gemeenschap in de baarmoederhals kunnen overleven voor het eitje effectief wordt bevrucht.

2. Hoge hakken kunnen een negatieve invloed hebben op het vrouwelijk orgasme

De boog van bepaalde schoenen is zo ontworpen om de positie van het vrouwelijke bekken tijdens een orgasme te evenaren. De hakken veroorzaken een samentrekking van de bekkenbodem wat problematisch is omdat de bekkenbodemspieren dan niet meer verder kunnen samentrekken tijdens een orgasme. Hoge hakken beperken dus mogelijk een intense orgasme-ervaring.

3. Orgasmen maken vrouwen creatiever

Een orgasme geeft vrouwen volgens studies meer zelfvertrouwen, maakt hen productiever en creatiever. Omgekeerd geldt hetzelfde: Creatieve vrouwen ervaren betere orgasmes.

4. De vrouw heeft drie erogene zones

De clitoris, de G-spot én de ingang van de baarmoederhals. Volgens sommigen horen ook de tepels thuis in dat lijstje.

5. Elke vagina is uniek

De zenuwuiteinden in de geslachtsorganen van elke vrouw zijn verschillend. Dat betekent dat elke vrouw verschillende methodes gebruikt om een orgasme te krijgen.

6. De kloppingen tijdens een orgasme komen van de baarmoeder die de zaadcellen probeert op te vangen.

De baarmoeder wordt tijdens een orgasme heen en weer geschud zodat de baarmoederhals de kans krijgt om zaadcellen op te scheppen om de kans op bevruchting te verhogen.

7. Hoe beter gehydrateerd, hoe intenser het orgasme

Omdat het lichaam hoofdzakelijk uit vocht bestaat, draagt een goede hydratatie bij om een orgasme te krijgen.

8. Op een stoel zitten kan een vrouw opwinden

Op een bepaalde manier op een bepaalde stoel zitten kan tot seksuele opwinding leiden bij vrouwen. De zenuwen onder de billen en het zitbeen voeden namelijk het weefsel dat voor opwinding zorgt in de vagina, clitoris, anus, enz… Aan de andere kant heeft een hele dag zitten invloed op de bekkenbodemspieren en de spieren die belangrijk zijn voor een orgasme. Wanneer deze spieren door een hele dag te zitten gespannen zijn, wordt het moeilijker om een orgasme te krijgen.

9. De pil tempert het libido

Elke vorm van anticonceptie heeft een invloed op het libido van vrouwen. Soms raken vrouwen zelfs moeilijk zwanger wanneer ze stoppen met de pil omdat ze tot hun partner aangetrokken waren tijdens het nemen van de pil maar zonder die extra hormonen uiteindelijk niet compatibel blijken te zijn met hun partner op biochemisch vlak.

10.Alle vrouwen kunnen een orgasme krijgen

Bijna geen enkele vrouw is geboren zonder de mogelijkheid om tot een hoogtepunt te komen.Vrouwen zijn van nature geprogrammeerd om een orgasme te krijgen, maar niet iedereen weet hoe ze de machinerie juist in gang moeten zetten.

Bron: Time Magazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content