Video | Nieuws

Geen spannende strijd in Super Bowl

De Seattle Seahawks hebben de eerste Super Bowl uit hun geschiedenis gewonnen door de Denver Broncos ruimschoots te verslaan met 43-8 in de finale van National Football League (NFL). Die werd zondag gespeeld in East Rutherford, een voorstadje van New York. De Seahawks, de beste defensie van de NFL dit seizoen, gaven Denver geen enkele kans door al vroeg in de partij een voorsprong op te bouwen. Bij de rust stond het al 22-0. Seattle behaalde de finale van de NFL nog maar één keer. Dat gebeurde in 2006, toen het verslagen werd door Pittsburgh. Denver verloor zijn vijfde Super Bowl. In 1998 en 1999 kon het die winnen. De beste aanval van het seizoen begon nerveus aan de wedstrijd en werd compleet onder de voeten gelopen door de tegenstander.