Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

02/12/10 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

François De Keersmaecker overvallen

Nieuwe aflevering in ons feuilleton 'De Domme Dief'.

François De Keersmaecker is overvallen. In zijn eigen slaapkamer. Door een inbreker die hem ruw wekte uit een mooie droom (finale wereldbeker 2018 in Brussel), een pistool onder de neus duwde, en hem toesnauwde: 'Om te beginnen haalt ge die irritante grijns van uw gezicht, en om verder te gaan geeft ge mij al uw geld.'

Al zijn geld! De voorzitter van de Belgische voetbalbond! Dat moet echt de allerdomste dief uit de geschiedenis zijn geweest. Een die de krant niet leest. Geld bij de voetbalbond. Na de doortocht van René Vanderyecken en Dick Advocaat, na het afkopen van het contract van Georges Leekens bij Kortrijk, na de desastreuze ticketverkoop van de laatste twintig interlands, na het derven van televisierechten omdat geen enkel station geïnteresseerd was... geld bij de voetbalbond. Het weinige dat er nog was, is door afscheidnemend penningmeester Germain Landsheere begraven op een geheime plek. Die alleen hij kent. U moet volgend jaar tijdens Waregem Koerse eens opletten als de paarden over de Gaverbeek springen. Of u daar niets ziet blinken. Meer zeggen we niet.

François De Keersmaecker, in de bond gewoon om krachtdadig met crisissituaties om te gaan, heeft de dief overmeesterd en aan de politie uitgeleverd. Zoals dat hoort voor de voorzitter van de KBVB. Jan Peeters heeft in zijn tijd wel Bruno, een beer uit de Beierse Alpen, doodgeschoten.

Ook Bernie Ecclestone is overvallen. Hij op straat: 250.000 euro kwijt. Die zaten in zijn zak! Ziehier het verschil tussen Bernie en Çois: de een heeft veel maar geeft het af, de ander heeft niks maar geeft het niet af. De Keersmaecker is ook iets forser gebouwd dan Ecclestone.

Koen Meulenaere

Onze partners