Kim Geybels
Opinie

09/01/12 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Forumbashen voor dummies

Kim Geybels reageert op lezersreacties.

Altijd leuk en gezellig: een zoveelste nieuwsstormpje, enkele journalisten aan de lijn die ik heb uitgelegd wat er nu écht aan de hand was (Niets dus, met hoofdletter N). Daarop volgden dan weer enkele weinig relevante krantenartikels, en dan - oh heerlijke kers op de taart - de befaamde reacties van lezers daaronder.

Een zekere groep doet wel degelijk zijn best een kritische discussie te starten, de grote meerderheid maakt dat echter onmogelijk met scheldwoorden en tirade's alom.

Nu dateer ik nog uit de tijd dat dit bashen meestal tegen de N-VA gericht was. Maar geen probleem: de 'Grote Leider' droeg ons vooral op dit niet te lezen. Enkel gefrustreerde mensen met veel te veel tijd en veel te weinig (zelf?)respect nemen de tijd zulke berichten te schrijven, dixit De Wever. Voor mijn geestesoog zie ik trouwens al het enorme voordeelpak rode pennen die de juffrouw van het 6de leerjaar nodig zou hebben om zo'n literaire werkjes te verbeteren.

Maar nieuwe tijden, nieuwe mode, en in dit geval een hippe N-VA. Bashers allerhande draaien hun kar en gaan achter elke echte of vermeende belediging tegen het Vlaams-Nationalisme of - nog vaker - Bart de Wever aan. Een nieuwe personencultus is ontstaan, en de forum-soldaatjes staan in colonne erachter. Een enkele kritische stem wordt vaak nog zwaarder aangepakt dan de subjecten van de artikels in kwestie, met gedrag dat nog het meeste doet denken aan een een groepje bully's op de speelplaats van de kleuterklas.

Maar goed, om tot mijn conclusie te komen, die heel wat korter is dan bovenstaande inleiding: allerliefste forum-bashers, de enige die u echt belachelijk maakt, bent uzelf...

(Maar dat wist u stiekem natuurlijk al).

Onze partners