Europa League – Zulte Waregem voorbij APOEL Nicosia naar groepsfase

(Belga) In de terugwedstrijd van de play-offs van de Europa League heeft Zulte Waregem op het veld van het Cypriotische APOEL Nicosia met 1-2 gewonnen. De heenwedstrijd in Brussel was op 1-1 geëindigd, en dus plaatst de ploeg van trainer Francky Dury zich voor de poulefase van de Europa League. De loting vindt vrijdag om 12u45 in Monaco.

Zulte Waregem moest na de 1-1 uit de heenmatch absoluut scoren in Nicosia, en daar zorgde spits Habib Habibou al in de 13e minuut voor. Na een steekpas van Hazard lifte Habibou de bal goed over de Belgisch-Spaanse doelman Urko Pardo: 1-0. Na de pauze ging APOEL uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er na 52 minuten. Na een lage voorzet over de grond tikte Efstathios Aloneftis de bal richting doel. Bossut sloeg de bal nog uit doel, maar scheidsrechter André Marriner had goed gezien dat het leer wel degelijk over de doellijn was geweest: 1-1. De wedstrijd stevende af op verlengingen, tot Jens Naessens in de 90e minuut voor de verlossende 1-2 zorgde. Op voorzet van Franck Berrier tikte hij de bal binnen. . (Belga)