Europa League – Genk buigt achterstand tegen Hafnarfjördur om in ruime zege

(Belga) KRC Genk heeft donderdag zijn terugwedstrijd in de laatste kwalificatieronde voor de Europa League met 5-2 gewonnen van het IJslandse FH Hafnarfjördur. De uitploeg stond vlak na rust wel een tijdje 1-2 voor. De heenwedstrijd in IJsland eindigde op 0-2 in het voordeel van de Limburgers. Vrijdag wordt om 13u00 geloot in Monaco.

Al na vijf minuten zette Jelle Vossen Genk op een 1-0-voorsprong. Na 17 minuten liep Benji De Ceulaer een ogenschijnlijk zware blessure op, hij moest zelfs met een draagbaar van het veld. Anthony Limbombe kwam in zijn plaats. In de 28e minuut scoorde Snorrason plots de 1-1, wat ook de ruststand was. Vroeg in de tweede helft zorgden de IJslanders voor lichte paniek bij Genk, toen ze op een 1-2-voorsprong kwamen via Björn Daniel Sverrison. Drie minuten later kon Kara Mbodj de gemoederen met een rake kopbal op een vrije schop bedaren (2-2) en enkele minuten later nam Limbombe met een rake knal van grote afstand de laatste twijfels om de Genkse kwalificatie weg. Met een halfuur en een kwartier te spelen ontbond Daniel Camus nog tweemaal zijn duivels en zorgde zo voor 4-2 en 5-2. . (Belga)