Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

07/02/12 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

De Titanic, voor de ramp

De laatste foto's van het verdoemde schip

De fotogfrafie bestond al in de tijd toen de Titanic door de golven kliefde en uiteindelijk verging. Toch waren foto's schaars. Zo kunnen wij moeilijk bevatten dat er van de tragedie met de Titanic geen foto's zijn overgebleven. Zo'n onhandig fototoestel met een driepoot opstellen terwijl het schip zinkt, is natuurlijk een pak ingewikkelder dan een kiekje maken met een iPhone...

Toch bestaat er een collectie van foto's die genomen zijn tijdens de reis die de Titanic maakte tussen Southampton en Ierland. Deze Father Brown Photographic Collection is nu samengebracht op Titanic Photographs.

Pater Brown kreeg van zijn oom een cadeau: een ticketje voor het eerste deel van de reis van de Titanic. Een miljonair bood hem aan om de rest van het - noodlottige - traject te betalen. Toen hij toestemming vroeg aan zijn overste ('provinciaal') kreeg hij een vooruitziend telegram: 'GET OFF THAT SHIP---PROVINCIAL'.

Na de scheepsramp werden de foto's wereldberoemd. U kunt ze niet alleen bekijken op deze site, u kunt ook afdrukken kopen. Staat wel beeldig in uw badkamer, zo'n Titanic-foto.

Onze partners