De testosterontest

Laten we ‘randdebiel’ en ‘achterlijke’ herinvoeren als verbale verdediging.

Vergeet die mislukte speekseltest die zonder onderscheid net zo goed rilatine als cocaïne opspoort. Wat er dringend ontwikkeld moet worden, is een test die de kloof tussen een laag IQ en een hoog testosterongehalte aangeeft. En deze keer geen ‘gezever’ over onderbemand zijn. Elke wagen die stinkt naar aangebrande feromonen en aangedreven wordt door opgestoken middelvingers gaat aan de kant. Bovendien moet ook elke agent de test ondergaan.

Misschien had ik niet mogen kijken naar de Panorama-reportage met de titel ‘Macho’s en maagden’. Het maakt me woedend en wanhopig tegelijk. En probeer me niet te sussen met een goedbedoeld ‘maar dat is de Parijse banlieue’. Et alors? Ook bij ons vind je jongens die zich, zoals de in de documentaire opgevoerde exemplaren, weer heerser van de schepping wanen. Die vrouwen indelen in maagden en hoeren, die hun zussen mishandelen ter verdediging van de familie-eer. Die geen greintje respect opbrengen voor een vrouw als individu en geweld gebruiken om die ‘hoeren’ te beteugelen. Die jacht maken op homo’s om ze in elkaar te slaan en te verkrachten.

Nee, ik wijs de islam niet als schuldige aan, maar ik ga ook de vaststelling niet uit de weg dat die afwijking wild om zich heen slaat onder moslims. Het is helaas ook zo dat ontregelde, achterlijke nitwits graag de islam misbruiken om hun zogenaamd heilige recht om vrouwen te overheersen te staven. Mocht er nog katholiek fundamentalisme bestaan zoals we dat een halve eeuw geleden nog kenden, en zoals het in de Verenigde Staten tiert, zou het net zo goed hand in hand gaan met zulk machismo. Voor alle duidelijkheid: machismo is een genderdysforisch verschijnsel, zoals travestie en transseksualiteit. Misschien helpt het om het zo te afficheren. Helaas is de mix van domheid en zo’n scheefgegroeide mannelijkheid gevaarlijker dan de zucht om weleens een kanten slipje aan te trekken.

Homokoppels worden bedreigd en weggepest uit buurten waar zulke kereltjes de straat claimen. In onze progressieve steden. Meisjes en vrouwen die het uitmaken, worden verminkt of vermoord. Ook bij ons. Vorige week nog werd een apothekeres door haar ex-vriend in Sint-Truiden de keel overgesneden omdat ze hun relatie wou stopzetten. Vrouwen die overgoten worden met batterijzuur of ontstopper door in hun eer gekrenkte mannen. Mannen die er dan ook nog bij blijven dat ‘de hoer’ het verdiende.

Maar wat mij het meest verontrust, is hoe dat gevaarlijke denken in termen van hoer en heilige ook het leven van onze kinderen binnensluipt. Toen ik dertien was, waren courante scheldwoorden ’trut’ of ‘seut’. En dat wou je niet zijn in vrijgevochten tijden. Vandaag kijk ik over de schouder van mijn tienerdochter op Netlog, en moet ik vaststellen dat de seut van toen een slet is geworden. Het woord duikt op in de meest banale vriendinnenruzie. Het staat voorzien van namen in toiletdeuren gekrast. Sterker, het is totaal uitgehold, want deze generatie tilt er niet meer aan. Het is iets wat je zegt, zoals breezerslet. Zover reikt de invloed dus al van de moraal van kerels zoals in de Panorama-reportage.

Laten we even al die politieke correctheid vergeten en een tegenoffensief doen door weer ‘randdebiel’ en ‘achterlijke’ in te voeren als verbale verdediging. Dergelijk denken moet namelijk geassocieerd blijven met domheid. Het ergst van al werken vrouwen in hun angst voor represailles er nog aan mee ook. Door hun dochters onder de hoede van hun broers te zetten, door hen naar andere normen op te voeden dan hun zonen. Door hun zonen te prijzen voor hun mannelijkheid. Meer dan 8000 besneden vrouwen in ons land, dát is wel vrouwenwerk. Bij wijze van preventie tegen de status van vogelvrijverklaarde hoer.

In christelijke tijden werd fatsoen ook misbruikt om vrouwen te onderdrukken. Maar lag dat al niet achter ons? Weten we ondertussen niet dat meisjes vandaag beter studeren dan jongens, dat crimineel gedrag veel minder voorkomt bij vrouwen? Dat er iets misgaat wanneer testosteron minstens je linkerhersenhelft lam legt?

Godverdomme is het pleit dan nooit gewonnen? Kan alles wat gisteren nog vanzelfsprekend leek, vandaag dan plots onbestaand zijn? Die testosteron- versus IQ-test, nu! Oké, ik doe hem ook.

Chris Van Camp

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content