Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

12/12/11 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:36

De SMS-klas

Een Amerikaanse manier van lesgeven.

We vragen al meteen uw excuses, want de dienst die we hier belichten is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Toch is hij exemplarisch voor de verhoudingen tussen leraars en leerlingen in het land of the free.

ClassPager is een website waarop een leraar een account kan aanmaken voor zijn klas. Hij krijgt dan een unieke code die hij kan uitdelen aan de leerlingen en aan de ouders. Telkens hij iets te melden heeft aan de klas ("we hebben les in lokaal 45 in plaats van lokaal 23" of "het hoofdstuk over goniometrie moeten jullie niet blokken" of "vergeet het geld voor de schoolreis niet") dan doet hij dat via een sms-je naar die unieke code. Enkel de leden van de klasgroep ontvangen het sms-je.

Het systeem kan ook gebruikt worden om tussentijdse toetsen te organiseren. Leerlingen krijgen vragen doorgestuurd en via ClassPager kan de leraar de individuele antwoorden screenen.

Waarom moet het allemaal zo omslachtig? Omdat het in Amerika blijkbaar absoluut not done is dat een leraar het privé-telefoonnummer van een leerling zou gebruiken. En omgekeerd.

Ook handig wanneer de hele klas aan het brossen is en de leraar toch les wil geven. "Hoeveel pintjes kunnen er in één emmer"?

Onze partners