Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

18/05/10 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

De euro

De euro is over een paar jaar een waardeloze munt.

Over Europa gesproken, laat u vooral niet opnieuw voorliegen door Jean-Luc Dehaene of het Joenk: dat Europese steunfonds van 500 miljard euro is gebakken lucht. En de Europese regeringen maar waarborgen beloven. Alleen de onze is al goed voor 20 miljard euro voor de banken en nu weer 15 miljard om het geknoei van de Grieken recht te trekken. De dag dat ook maar een deel van dat bedrag effectief moet worden uitgekeerd, stijgt onze overheidsschuld als een raket naar 110 procent van het bbp en gaan we zelf op de fles.

Maar niet erg: we kunnen dan, net als onze europartners, goedkoop lenen bij het Europese fonds. Bij onszelf dus. Het is door deze techniek toe te passen dat Wilfried Martens en Fons Verplaetse in minder dan geen tijd ons hele land om zeep hebben geholpen.

De euro is over een paar jaar een waardeloze munt, en het Europese steunfonds is een even lege doos als het Zilverfonds van den Baard. Economische groei om het te spijzen is er niet, en alle logische besparingen worden afgeblokt door vakbonden en socialistische partijen. Dus als dat fonds wordt aangesproken, en de Grieken zijn alvast begonnen, staat het gevolg vast: u zult betalen. Proficiat.

Koen Meulenaere

Onze partners