Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

09/01/12 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:11

De e-mailkiller

Bye, bye zware attachments. Welkom TagMyDoc.

We willen echt niet oneerbiedig zijn. E-mail is en blijft een ongelofelijk belangrijke uitvinding die de manier waarop mensen met elkaar communiceren grondig veranderd heeft. Maar e-mail is ook zo... ouderwets en onhandig. Denk maar aan die enorme attachments die u vaak moet meesturen. Telkens er nieuwe versies van bepaalde documenten zijn, moet u die opnieuw versturen. Verwarring troef. En overvolle mailservers.

TagMyDoc toont u een glimp van een meer zorgeloze toekomst. U laadt een document (een tekst, een presentatie) op in de 'cloud' en u zult merken dat het document een QR-code krijgt. Met de app die u op uw smartphone kunt installeren kunt u het document uit de cloud doen nederdalen. U kunt uw collega's ook de QR-code laten scannen. U kunt het document wijzigen en terug naar de cloud sturen. De originele QR-code tovert de nieuwe versie tevoorschijn.

Add-ins voor Microsoft Word en Microsoft PowerPoint stellen u in staat om uw teksten en presentaties automatisch van QR-codes te voorzien.

De toekomst is bezig. En ze is (voorlopig?) gratis.

Onze partners