Video | Nieuws

Controverse over geweld agenten tegen cafégangers (video)

Een filmpje van een gevecht tussen agenten en cafégangers in Antwerpen heeft voor controverse gezorgd. Zes inspecteurs van de lokale politie gebruikten fors geweld om drie mannen in te rekenen.

Op het internet circuleren beelden waarin zes inspecteurs van de lokale politie fors geweld gebruiken om drie mannen in te rekenen. De agenten waren opgeroepen voor een vechtpartij in Antwerpen-Noord. Volgens de Antwerpse korpsleiding was die aanpak gerechtvaardigd. Dat staat te lezen in de Gazet van Antwerpen, het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad.

De zes politie-inspecteurs in het filmpje slaan en schoppen enkele ongewapende mannen die – op de beelden – niet bedreigend overkomen. ‘Maar de beelden tonen slechts een fractie van een verhaal dat al eerder op de nacht was begonnen’, stelt de politie. ‘Een man had met een houten balk met daarin een metalen pin staan zwaaien in het café en had zoveel mogelijk mensen willen verwonden. Het was duidelijk dat een geweldloze aanpak niet genoeg was om de situatie te neutraliseren.’ Ook korpschef Serge Muyters bekeek het filmpje al, maar vindt niet dat zijn manschappen in de fout zijn gegaan. ‘Als het nodig blijkt, komt er een onderzoek. In het belang van de maatschappij, en ook van onze mensen. Maar voorlopig is dat dus niet het geval.’ (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content