Wimbledon stelt als eerste tennistoernooi eigen dichter aan

19/05/10 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:00

Wachten op Wimbledon is dit jaar lang niet meer zo saai. De eerste officiële Championships Poet Matt Harvey zorgt voor poëtische afleiding.

Ooit vermaakte Cliff Richard de doorweekte tennisfans tijdens een regenpauze van Wimbledon met een onverwacht optreden. Dit jaar kan het publiek rekenen op de voordacht van Matt Harvey. Niet meer op Centre Court - dat heeft een dak gekregen, zodat de wedstrijden altijd door kunnen gaan. Maar in de rij bij de ingang. Daar zal de om zijn humor geprezen Harvey, al bijna twintig jaar actief als podiumdichter, hen vermaken met zijn tennispoëzie.

Zijn eerste gedicht heeft Harvey al voltooid. In 'The Grandest of Slams' zingt hij in een vrolijk ritme de lof van Wimbledon als hét symbool van tennis. Tijdens het toernooi, dat op 21 juni begint, zal hij iedere dag een nieuw gedicht maken. Over de traditionele aarbeien met slagroom, de even traditionele regen, het verrassende succes van nieuwe helden, het voorspelbare verlies van Britse toppers en - wie weet - de 'all Belgian final' tussen Justine en Kim.

Het idee is afkomstig van Hono Godfrey, curator van het Wimbledon Lawn Tennis Museum. 'We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het toernooi te interpreteren en dit jaar is de officiële Championships Poet een nieuwe en interessante manier om dat te doen', vertelde hij aan The Guardian. Harvey zelf, die ook zal bloggen en twitteren, is even enthousiast. En nerveus, bekende hij.

Zie hier voor Harvey's gedicht én recensie van 'The Grandest of Slams'.

Maarten Dessing

Lees meer over:

Onze partners