William Boyd schrijft nieuwste verhaal van 007

Op 26 september, zestig jaar na het verschijnen van de eersteling, beleeft de Britse spion James Bond een nieuw literair avontuur.

Het nieuwste verhaal van 007, een creatie van de in 1964 overleden Ian Fleming, wordt geschreven door de Britse auteur William Boyd. Dat hebben uitgeverij Jonathan Cape en het bedrijf Ian Fleming Publications, eigenaar van de Bond-auteursrechten, in een

gezamenlijk communiqué gemeld.

De nieuwe roman heeft vooralsnog geen naam. Op 26 september ligt hij in diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada, in de boekenwinkel. Ook de intrige van het Bond-verhaal blijft een goed bewaard geheim. Wat het publiek al wel mag weten: het verhaal speelt zich af in 1969 met een ietwat verouderde – 45-jarige – Bond.

In 2013 blaast “Casino Royal”, het allereerste Bond-verhaal van Ian Fleming, zestig kaarsjes uit. Fleming pende in totaal 13 Bond-romans samen. Na zijn dood bleef de geheim agent in literair leven dankzij schrijvers als Sebastian Faulks en Jeffery Deaver.

William Boyd, een Schot, is bekend van romans als “A Good Man in Africa” (Nederlandse titel: Gewoon een beste kerel) en “An Ice-Cream War” (Coupe oorlog). Over Bond heeft hij nooit geschreven, wel over Fleming, die een personage was in zijn roman “Any Human Heart” (2002).

Ook van spionage heeft Boyd al kaas gegeten, getuige de roman “Restless” (2006), een spionagethriller in een bucolisch Engels dorp. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content