Wie wint Knack Hercule Poirotprijs? en Annelies Verbeke (31 okt)

29/10/12 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

Woensdag 31 oktober wordt bekend gemaakt wie de 15e Knack Hercule Poirotprijs wint voor beste Vlaamse thriller, en begint het Uur van de LIteratuur met Annelies Verbeke.

Vanavond wordt de Boekenbeurs op gang geschoten met de vooropening voor talloze genodigden maar morgen gaat de Antwerpse Boekenbeurs pas echt van start voor het grote publiek. Elke dag blikt Knack.be vooruit op de smaakmakers van de dag erna. Voor wie loont het de moeite om op woensdag 31 oktober op de Boekenbeurs een kijkje te gaan nemen?

Bekendmaking winnaar Knack Hercule Poirotprijs (Oranje Zaal om 11u)

Wie schreef de beste Vlaamse thriller van het afgelopen jaar? Pieter Aspe, Patrick Conrad, Deflo, Stan Lauryssens en Louis van Dievel zijn de vijf kanshebbers.De bekende Schotse misdaadauteur Philip Kerr zal de prijs uitreiken aan beste Vlaamse thrillerauteur van het afgelopen jaar. Ook de winnaar van de publieksprijs, waarvoor Knack-lezers op Knack.be hun stem konden uitbrengen, wordt in de bloemetjes gezet.

Om 12.30 gaat Philipp Kerr over zijn thrillers in gesprek met John Vervoort in de Rode Zaal.

Knack Focus Uur van de Literatuur met Annelies Verbeke (Oranje Zaal om 14u)

Ze houdt van afwijkingen, krijgt de slappe lach van barbecueworsten en haat vrouwenliteratuur. Wie Annelies Verbeke bezig hoort, raakt meteen gefascineerd. Bovendien slaagt ze erin kortverhalen weer aantrekkelijk te maken. Dat bewijst ze met 'Veronderstellingen', haar nieuwe bundel. Of het nu over die verhalen zal gaan, of over die barbecueworsten: Verbeke lijkt ons de ideale gast om het Uur van de Literatuur te openen. (SVDB)

Leerkrachtendag Basisonderwijs (de hele dag door)

24 activiteiten - van lezingen tot workshops - staan er op het programma om de leerkrachten van het basisonderwijs - en de jonge lezertjes en hun ouders - op ideeën te brengen: van schrijfdansen (Oranje Zaal om 11u) tot lekker boos zijn (Oranje Zaal om 12u). Werkelijk alle facetten van het leesonderwijs voor de jongsten onder ons komen aan bod. Voor het volledige overzicht, zie hier.

Frank Hellemans

Onze partners