Weet Chris De Stoop ook Nederlandse lezer te charmeren?

02/10/15 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Het boekenpanel van het populaire Nederlandse tv-programma De Wereld Draait Door koos 'Dit is mijn hof' van Chris De Stoop tot Boek van de Maand.

Weet Chris De Stoop ook Nederlandse lezer te charmeren?

Chris De Stoop (rechts) met Griet Op de Beeck (midden) die het vorig jaar met 'Kom hier dat ik u kus' ook tot Boek van de Maand schopte op DWDD. © Jef Boes

'Dit is mijn hof' (De Bezige Bij), het nieuwe non-fictieboek van Knack-redacteur Chris De Stoop, werd door het vierkoppige boekenpanel van Mathijs van Nieuwkerks razend populaire tv-talkshow De Wereld Draait Door (DWDD) tot Boek van de Maand gekozen. Wat dat doet met de verkoopsstatus van een boek kan Griet Op de Beeck hem vertellen. Sinds ze vorig jaar in oktober met 'Kom hier dat ik u kus' (Prometheus), haar tweede roman, het tot Boek van de Maand in DWDD schopte, blijft haar roman tot vandaag in Nederland én Vlaanderen bijzonder goed verkopen.

Wegkwijnen boerenstiel

Weet Chris De Stoop ook Nederlandse lezer te charmeren?

© /

In Vlaanderen bezette 'Dit is mijn hof' van De Stoop al onmiddellijk na publicatie de eerste plaats in de wekelijkse top 10 van best verkochte literaire non-fictie. Zijn persoonlijke vertelling over de manier waarop hij als boerenzoon na de zelfmoord van zijn broer-polderboer de boerenstiel zag wegkwijnen in zijn geboortestreek, raakte een gevoelige snaar en was niet meer uit de actualiteit weg te branden.

Ook in Nederland ligt de ontpoldering van de Schelde-weilanden gevoelig. Nu het boekenpanel van DWDD 'Dit is mijn hof' op de publieke agenda heeft gezet, zal De Stoops verhaal allicht ook in Nederland de gemoederen beroeren.

Zoveel liefde

Wouter Cajot, het enige Vlaamse DWDD-boekenpanellid die in Antwerpen boekhandel 't Stad Leest uitbaat, vertelt op de betaalsite Boekblad dat de poëtische toon De Stoops persoonlijk relaas heel bijzonder maakt:'Het is met zoveel liefde geschreven. En het is zo'n belangrijk boek, daarom moest het wel Boek van de Maand worden.'

Frank Hellemans

Onze partners