Weer prijs voor Bart Moeyaert

11/04/12 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:27

In Oostende kreeg Bart Moeyaert voor de 5e keer de Boekenleeuw, dit maal voor 'De Melkweg'. De Boekenpauw was voor illustrator Leo Timmers.

Weer prijs voor Bart Moeyaert

Op de opening van Kids@Oostende Boekenbeesten, een nieuw literair evenement rond jeugdboeken, reikte Boek.be vandaag de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor respectievelijk het beste en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het afgelopen jaar.
Bart Moeyaert ontvangt de Boekenleeuw - zijn vijfde ondertussen! - voor 'De Melkweg' (Querido), en illustrator Leo Timmers krijgt de Boekenpauw voor 'Boem' (Querido). De prijzen zijn goed voor 2.500 euro.

Daarnaast werden 4 eervolle vermeldingen uitgedeeld:

- 2 Boekenwelpen waren voor auteurs Paul Verrept voor' Kleine Pieter deed open' (ill. Randall Casaer - De Eenhoorn) en voor Siska Goeminne voor haar vertaling van 'Kleine Man en God' van Kitty Crowther (De Eenhoorn).

- 2 Boekenpluimen gaan naar illustratoren Pieter Gaudesaboos voor 'Mannetje Koek schrijft een boek - Martha' (tekst: Lorraine Francis - Lannoo) en Pieter Van Eenoge voor 'De dokter en het leger van Davy' (tekst: Edward van de Vendel - De Eenhoorn).

(Bron: Persbericht Boek.be) FH

Lees meer over:

Onze partners