Weer (Franse) prijs voor David Van Reybrouck

09/04/13 om 00:35 - Bijgewerkt om 00:35

Woensdag krijgt David Van Reybrouck in Parijs de Prix Aujourd'hui voor de Franse vertaling van zijn al vaak gelauwerde 'Congo'.

Weer (Franse) prijs voor David Van Reybrouck

© Image Globe

Nadat David Van Reybrouck in november van verleden jaar al de Franse Médicisprijs voor Essay kreeg voor zijn 'Congo'-verhaal, geraakte nu ook bekend dat hij woensdag de Prix Aujourd'hui krijgt uitgereikt. Deze prijs is goed voor 45.000 euro.

De prijzenregen houdt maar niet op voor David Van Reybroucks 'Congo'. Dit bijzondere historische verhaal over Congo sleepte al bij verschijnen de AKO Literatuurprijs in de wacht én de Libris Geschiedenis Prijs.

Maar twee jaar later beginnen nu ook de vertalingen lauweren te oogsten. Na de Franse Médicisprijs voor Essay in november 2012, krijgt de Franse vertaling van Van Reybroucks 'Congo' nu de Prix Aujourd'hui, de bekroning voor een politiek of historisch werk dat in het Frans dient verkrijgbaar te zijn om in aanmerking te komen.

Van Reybroucks Duitstalige versie van 'Congo' kreeg ook al in Duitsland een non-fictieprijs. Het zou dus best kunnen dat het nog prijzen regent voor anderstalige versies van deze meeslepend vertelde Congo-geschiedenis van prijsbeest Van Reybrouck.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners