Week van de Klassieken roept te wapen

18/03/15 om 12:43 - Bijgewerkt om 12:42

De achtste Week van de Klassieken vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 maart 2015 en staat in het teken van (antiek) wapengekletter.

Week van de Klassieken roept te wapen

'Perzisch vuur', een knappe reconstructie van de Grieks-Perzische oorlogen, van Tom Holland is tijdens de Week van de Klassieken als e-boek gratis downloadbaar. © Klaas Koppe

De Boekenweek is nog maar net voorbij en de Jeugdboekenweek is volop in full swing of daar dient zich vanaf morgen - en vooral in Nederland - een nieuwe week aan: die van de Klassieken namelijk, inclusief cadeauboekje - tegen 2,50 euro - dat dit jaar 'Te wapen! heet, naar het thema van de achtste Week van de Klassieken.

Acht spraakmakende veldslagen

Week van de Klassieken roept te wapen

© GF

Fik Meijer, ook in Vlaanderen geen onbekende met zijn historische boeken over de Romeinse tijd en de apostel Paulus, schreef samen met Hein van Dolen en Olivier Hekster een boekje over oorlog in de klassieke oudheid. 'Te wapen!' reconstrueert acht spraakmakende veldslagen uit de Grieks-Romeinse tijd.

Perzisch vuur

Tussen 19 en 27 maart 2015 stelt Uitgeverij Athenaeum speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken trouwens een gratis e-boek beschikbaar: Tom Hollands 'Perzisch vuur' over de Grieks-Perzische oorlogen in de vijfde eeuw voor Christus. Het e-boek komt tijdens de Week van de Klassieken van 19 tot en met 27 maart 2015 als download beschikbaar op de website van de Week van de Klassieken.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners