Wat is er nog van de Grote Drie (Hermans, Mulisch, Reve)?

WF Hermans, Harry Mulisch en Gerard Reve. © Behoud de Begeerte

Donderdagavond komen biografen van Hermans, Mulisch en Reve in de Antwerpse Permekebib vertellen wat – en wie – er vandaag nog overblijft van de legendarische Grote Drie uit de Nederlandse literatuur.

Donderdagavond 19 november gaat er een gespreksavond door in de Antwerpse Permekebibliotheek om 20u waarbij vooral biografen van de zogenaamde Grote Drie uit de Nederlandse literatuur – WF Hermans, Harry Mulisch en Gerard Reve – hun licht laten schijnen over de klassieke status van hun onderwerp.

Grote Drie

Gerard Reve in zijn huis in Machelen-aan-de-Leie in 1998.
Gerard Reve in zijn huis in Machelen-aan-de-Leie in 1998.© ANP

Christophe Vekeman modereert de avond en laat daarbij onder anderen de biografen van WF Hermans (1921-1995) en Gerard Reve (1923-2006) aan het woord: Willem Otterspeer beëindigde verleden jaar zijn tweedelig levensverhaal over Hermans en Nop Maas wijdde zelfs een trilogie aan Gerard Reve, die tevergeefs werd tegengewerkt door Joop Schafthuizen, Reves levenspartner.



Node gemist

Sander Bax, auteur van ‘De Mulisch mythe’, zal het uiteraard over Mulisch (1927-2010) hebben. Acteur Lucas Van den Eynde leest bij wijze van entr’acte fragmenten voor uit het werk van deze Nederlandse klassiekers die ook in Vlaanderen node worden gemist. Hermans bracht zijn laatste levensjaren trouwens in Brussel door en Reve in Machelen-aan-de Lei, waar hij begraven ligt.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content