Waaghals-auteur Sylvain 'Siberische wouden' Tesson ontwaakt uit coma

03/09/14 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:33

De 42-jarige Sylvain Tesson, die met zijn 'Zes maanden in de Siberische wouden' ook hier indruk maakte, is na zijn doodssmak van tien dagen geleden miraculeus genoeg aan de beterhand.

Waaghals-auteur Sylvain 'Siberische wouden' Tesson ontwaakt uit coma

Sylvain Tesson, de Bear Grills van de schrijvers, op weg naar een nieuwe piek om te beklimmen. © Belga

In de nacht van 20 op 21 augustus stortte de 42-jarige schrijver Sylvain Tesson neer toen hij een gevel beklom van het huis van een vriend in Chamonix. Het was zijn manier om het afsluiten van een nieuw boek te vieren maar hij werd sindsdien in een ziekenhuis in kunstmatige coma gehouden. Gisteren, aldus zijn uitgever in Le Monde, ontwaakte hij uit de coma en kon hij wonder boven wonder opnieuw praten en bewegen.

Profeet van het slow living

Tesson maakte ophef met 'Zes maanden in de Siberische wouden', waarvoor hij in Frankrijk al de Prix Médicis had ontvangen. In dit journaal vertelt hij hoe hij in barre omstandigheden op z'n dooie eentje zes maanden overleeft in de woestenij van Siberië in een hutje van 9 vierkante meter ergens aan het Baïkal-meer. Op slag werd hij gebombardeerd tot pionier van het slow living. Een nieuwe Rousseau was geboren!

Kicken op torens en bergtoppen

Tesson is een echte waaghals die kickt op het beklimmen van de moeilijkste toppen, zij het van huizen en gebouwen of van bergen. Hij bedwong op die manier al de Eiffeltoren en de Notre Dame en nu was hij dus van plan om eventjes de gevel van 's vriends huis alle eer aan te doen.

De uitgever van Tesson reageerde bijzonder opgelucht op het nieuws van zijn ontwaken. Voor januari 2015 stond immers de release van een nieuw Rusland-boek van de Bear Grills van de Franse literatuur gepland. Allicht kan dit nu, overgoten met de nodige anekdotes, gewoon doorgaan.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners