Vlugschrift (4)

09/06/10 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:31

Van Paul Van Ostaijen en Wies Moens tot Vaclav Havel die de Franz Kafkaprijs krijgt.

Beste Wies, schrijft Paul


Het Van Ostaijen Genootschap presenteert op woendsdag 9 juni een boekje met de volledige correspondentie tussen Wies Moens en Paul van Ostaijen. Negen brieven uit de correspondentie tussen beide exponenten van de Vlaamse expressionistische poëzie, werden in 1971 al gepubliceerd door Gerrit Borgers, maar vier brieven bleven achterwege. De presentatie van het boekje met de vier brieven vindt plaats in de Zwarte Panter, met voorgelezen gedichten van Van Ostaijen en een streepje muziek van - hoe kan het ook anders - het Van Ostaijen Strijkkwartet.

Laatste PEN-ontmoeting

PEN-vlaanderen sluit haar reeks publieksontmoetingen in Boekhandel de Groene Waterman af met twee prominente dichters. De Zuid-Afrikaan Charl-Pierre Naudé komt in de PEN-schrijversflat spreken met stadsdichter van Antwerpen Peter Holvoet-Hanssen. Gerrit Komrij nam een gedicht van de Afrikaanse dichter op in zijn 'De Afrikaanse poëzie in 1000 en enige gedichten terwijl hem citeerde in zijn 'Groot verseboek 2000'. Tijdens de PEN-sessie zullen ze iets meer vertellen over het stadsgedicht waar ze samen aan schreven.

Vaclav Havel wint Kafkaprijs

Voormalig Tsjechisch president Vaclav Havel werd geëerd met de Franz Kafkaprijs. Havel schrijft sinds de jaren 60 politieke essays, toneelstukken en boeken. De internationale jury bestaande uit vooraanstaande uitgevers en schrijvers, koos in het verleden voor kleppers als Haruki Murakami, de Britse Nobelprijswinnaar Harold Pinter, de Amerikaanse auteur Philip Roth en de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek. De winnaar van de Franz Kafkaprijs krijgt 10,000 dollar (ongeveer 8400 euro) en een klein Kafka-standbeeldje.Lees meer over:

Onze partners