Vlaamse Bezige Bij

26/03/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Uitgeverij De Bezige Bij geeft vanaf deze zomer ook een aparte brochure uit voor de Vlaamse markt.

Zopas viel de nieuwe aanbiedingsbrochure van De Bezige Bij in de bus en wat opviel: er zat een prospectus De Bezige Bij Vlaanderen bij. Koen Clement, grote baas van het WPG-concern waarvan De Bezige Bij een dochter is, houdt woord. De Vlaamse markt wordt hoe dan ook een belangrijk speerpunt in het uitgavebeleid.

Robbert Ammerlaan, directeur van De Bezige Bij, zal daar niet rouwig om zijn want hij heeft immers nu al een non-fictie fonds met een Vlaams uitgeefhuis. Allicht zal dat nu nog meer zijn vleugels gaan spreiden. Het is immers opvallend dat deze Vlaamse zomerbrochure van De Bij ook nieuwe fictie-uitgaven in het zonnetje zet. Leo Pleysier, die binnenkort in mei 65 wordt, komt met een nieuwe roman 'Dieperik' maar ook Paul Koeck ('De jaloersmaker') en Yves Petry ('De maagd Marino') zijn present.

Bij de non-fictie zijn het de reisverhalen die er uitspringen: respectievelijk van Erwin Mortier die met Jef Geeraerts door Congo banjerde en van homo safaricus Ramsey Nasr die nu ook Birma aandeed.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners