Vervolg 'Fifty Shades of Grey' verschijnt op 18 juni

02/06/15 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:22

'Grey', het 4e deel van de 'Fifty Shades'-trilogie van E.L.James, vertelt deze keer het SM-verhaal vanuit het perspectief van de zakenman Christian Grey zelf.

Vervolg 'Fifty Shades of Grey' verschijnt op 18 juni

'Grey' heet het 4e deel van het 'Fifty Shades'-SM-verhaal. © gf

Net op tijd om de voorraad zwembadlectuur voor de zomervakantie bij te vullen verschijnt 'Grey', het 4e deel van de 'Vijftig tinten grijs'-trilogie van E.L.James. James laat het verhaal deze keer - beknopter - vertellen vanuit het perspectief van Grey zelf.

Meer dan 125 miljoen exemplaren wereldwijd heeft E.L.James van haar driedelige bestseller verkocht waarin Anastasia Steele vertelt hoe ze verzot geraakt op de SM-rituelen die zakenman Christian Grey voor haar ensceneert.

Twee kanten van het verhaal

Tijd dus voor een toemaatje, moet James gedacht hebben. In 'Variety' vertelt ze hoe elke relatie toch twee kanten heeft en het dus logisch is - en allicht ook bijzonder winstgevend voor haar - om ook de kijk van de mannelijke partner op deze bijzondere liefdesrelatie even te laten zien: "Christian is een complex personage en lezers zijn altijd nieuwsgierig naar zijn verlangens en moeilijke verleden. (...) Ook weet iedereen die wel eens in een relatie heeft gezeten dat er altijd twee kanten aan een verhaal zitten."

Frank Hellemans

Onze partners