Van Dirk Draulans tot Connie Palmen: Knack op de Boekenbeurs

19/10/12 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Ook dit jaar is Knack prominent aanwezig op de Boekenbeurs met de Knack-dag en het Uur van de Literatuur van Knack Focus.

Woensdag 31 oktober gaat de jaarlijkse hoogmis van het Vlaamse boek van start met de uitreiking van de Knack Hercule Poirotprijs. Ook het dagelijkse Uur van de LIteratuur van Knack Focus beleeft dan zijn première met Annelies Verbeke. Op dinsdag 6 november is er de traditionele Knack-dag. Een eerste vooruitblijk.

Knack Hercule Poirotprijs(woensdag 31 okt. om 11u Rode Zaal)

Bekendmaking van de 15e Knack Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse thriller van het afgelopen jaar. De bekende Schotse misdaadschrijver Philip Kerr neemt de honneurs waar.

Uur van de Literatuur Knack Focus (elke dag tussen 14 en15 u)

Voor de derde keer organiseert Knack Focus een dagelijks gesprek met een spraakmakende fictie-auteur. Dit jaar gaan de gesprekken door in de Oranje en Rode Zaal. Annelies Verbeke bijt de spits af. De Noorse succesauteur Karl Ove Knausgard is de grootste blikvanger en is te beluisteren op zaterdag 3 november (uizonderlijk in de Blauwe Zaal om 13.30u). Ook Connie Palmen (op 4 november) en Tommy Wieringa (op 10 november) komen langs. Andere smaakmakers zijn AHJ Dautzenberg, YM Dangre, Matthijs De Riddder, Jeroen Olyslaegers, Marco Roelofs, Emannuel Guibert, Joost Vandecasteele en Maarten Inghels.

Knack-dag (dinsdag 6 november in de Oranje Zaal vanaf 12u)

De Knack-dag focust dit jaar op controversiële onderwerpen uit de brede politieke en maatschappelijke actualiteit. Ico Maly komt toelichting geven bij zijn analyse van de politieke ideologie van het N-VA en Johan Van Overtveldt gaat in debat met Paul Verhaeghe over diens 'Identiteit'-boek. Dirk Draulans geeft tekst en uitleg bij 'Samen voor ons eigen', titel van zijn nieuwste observaties over het menselijke gedrag. Jan van den Berghe ('Glorieuze wijven') en Rik Van Cauwelaert ('Ils nous ont pris la Flandre' over Jules Destrée's fameuze brief aan Albert I) sluiten af.

Frank Hellemans

Vanaf dinsdag 30 oktober besteedt de boekensite dagelijks aandacht aan de smaakmakers op de Boekenbeurs. Meer details over de programmatie vindt u hier.

Lees meer over:

Onze partners