Uitgever Harold Polis neemt definitief afscheid van De Bezige Bij Antwerpen

01/12/14 om 15:46 - Bijgewerkt om 16:00

Harold Polis is uitgever af, meldt hij zelf op zijn Facebookpagina.

Uitgever Harold Polis neemt definitief afscheid van De Bezige Bij Antwerpen

Harold Polis stapt op als uitgever bij De Bezige Bij Antwerpen. © Lies Willaert

'Vanaf vandaag ben ik geen uitgever meer van De Bezige Bij Antwerpen. Ik blijf altijd trouw aan de mensen met wie ik mag samenwerken, maar het moment is aangebroken dat ik ook trouw moet blijven aan mezelf.' Met die woorden neemt Harold Polis, die al een tijdje in ziekteverlof was als uitgever van De Bezige Bij Antwerpen, nu definitief afscheid van zijn uitgeverij.

Vlaamse antenne

Toen een maand geleden bekend werd gemaakt dat De Bezige Bij Antwerpen in het Nederlandse moederhuis zou opgaan, maakte de Nederlandse Bezige Bij-uitgever Henk Pröpper nog voorbehoud bij een mogelijke opstap van Polis. Pröpper wou Polis naar eigen zeggen graag aan boord houden als Vlaamse antenne voor het Nederlandse moederhuis maar Polis houdt de eer dus aan zichzelf.

Een of ander Emmaüs

Polis was sinds 2003 als voltijds uitgever in touw, eerst bij Meulenhoff/Manteau en later dus bij De Bezige Bij Antwerpen. Hij drukt in zijn afscheidswoorden nog eens zijn dank uit voor al die mooie jaren en recht nu de rug voor een nieuwe opdracht: 'Ik wandel nu vastberaden verder, vol verwachting naar wat er volgt en naar ons weerzien, dat er hoe dan ook zal komen, op weg naar een of ander Emmaüs, of veel dichter bij huis.'

Frank Hellemans

Onze partners